top of page
Volcano Hiker_edited.jpg

NEWS

Here you will find my latest interviews, articles, podcasts and announcements.

DEELNAME KUNSTROUTE LEUVEN

March 11, 2024

Kunstenaars zijn erg actief in de regio Leuven. Wil je dit zelf ervaren? Kunstroute-Leuven biedt je die kans. Op zondag 28 april, woensdag 1 mei en zondag 5 mei 2024 (tussen 11u en 18u) houden 38 kunstenaarsateliers open deur.

FTI-PODCAST-AFLEVERING 3-HEIDI RAKELS

November 4, 2023

Voor Flanders Technology & Innovation praat Hetty Helsmoortel met inspirerende denkers en doeners voor leven en werk, over innovatie en technologie, over passies en valkuilen.

DRIE ONDERNEMERS OVER HOE ZE ZELF GEZOND BLIJVEN: “ALS IEMAND TEGEN MIJ ZEGT DAT HIJ OF ZIJ TACHTIG UUR PER WEEK WERKT, DAN LACH IK DAARMEE”

November 4, 2023

Slapen? Een uurtje of vijf volstaat. Werken? Tachtig uur per week is het minimum. Eten? Ergens tussendoor. Doorzakken? Dat hoort erbij. Sporten? Nog het liefst een triatlon. Zo gaat het bij veel ondernemers. Dat moet anders, zegt het ondernemerskoppel Gert Gijbels en Elke Struys in het boek Zelfzorg voor ondernemers. Drie getuigen uit het boek leggen uit hoe die zelfzorg hun leven veranderde.

WALL OF FAME: HEIDI RAKELS

August 29, 2022

34 weken lang gaan we op zoek naar Limburgers die onze provincie in de sport op kaart hebben gezet. Iedere week treedt een Limburgse topsporter toe tot onze Wall of Fame. Beginnen doen we met Heidi Rakels.

HIELD MISPRIJZEN EX-JUDOKA HEIDI RAKELS VAN TOPFUNCTIE BIJ BOIC? ‘IK BEN GEEN VOORZITTER GEWORDEN OMDAT IK EEN VROUW BEN’

January 3, 2022

Als judoka won Heidi Rakels een bronzen medaille op de Olympische Spelen. Als ondernemer werd ze verkozen tot ICT Woman of the Year. Maar als kandidaat-voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) haalde ze het niet. Daarvoor roert ze iets te veel haar mondje, vermoedt ze. ‘Ik werd gezien als een Vlaamse revolutionair die alles op zijn kop zou zetten.’

LA CHRONIQUE DE JACQUES BORLÉE: JEAN-MICHEL SAIVE DOIT BIEN S’ENTOURER

La dernière heure, 21 september 2021

Il faut se féliciter du fait que les deux candidats au poste de président du COIB étaient d’anciens sportifs. C’est une chance. Ayant connu une belle réussite dans le monde des affaires, Heidi Rakels a proposé une alternative intéressante, même si le monde du sport de haut niveau - dont elle s’est éloignée et qui évolue très vite - a ses particularités.

HET BELGISCH OLYMPISCH EN INTERFEDERAAL COMITÉ KAN NIET BLIJVEN BESTAAN TEL QU’IL EST

De Morgen, 13 September 2021

Vorige week stond hier over de verkiezing van de nieuwe voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité: “Als de meest competente kandidaat tot de juiste taalrol behoort, de beste papieren heeft én een ambitieus programma, en ze is ook nog eens een vrouw, waarom is het dan lang niet zeker dat die wordt gekozen? Antwoord: omdat zwakke mannen altijd kiezen voor andere zwakke mannen en nooit voor verandering.”

HET OLYMPISCH COMITÉ HEEFT GEEN NOOD AAN EEN NIEUWE WIND

De Standaard, 11 september 2021

Niet ex-judoka Heidi Rakels, wel ex-tafeltennisser Jean-Michel Saive is de nieuwe voorzitter van het Belgisch olympisch comité (BOIC).

HEIDI RAKELS HOOPT VANDAAG BOIC-VOORZITTER TE WORDEN: “WE MOETEN GROOT DURVEN DENKEN”

Het Laatste Nieuws, 10 september 2021

Ze was al succesvol als judoka en als zakenvrouw maar nu wil Heidi Rakels (53) het ook waarmaken als opperbobo. Vandaag doet ze een gooi naar het voorzitterschap van het BOIC. Meer medailles en meer centen, dat is waar ze op inzet. “Olympische waarden, goed en wel, maar als je niet eerst medailles wint, dan luistert geen kat naar u.”

ER IS GEEN ENKELE GOEDE REDEN TE BEDENKEN OM RAKELS NIET TE VERKIEZEN BOVEN SAIVE ALS NIEUWE VOORZITTER VAN HET BOIC

De Morgen, 6 September 2021

De sterkste voorzitter die het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité ooit had, was Raoul Mollet. Eentalig Frans, dictatoriaal, geen fan van vrouwen tenzij ze spontaan voor hem gingen liggen, maar anderzijds wel een visionair. Hij had bovendien een mooie eigenschap van sterke leiders: hij koos steevast voor sterke figuren. Wie hem intellectueel uitdaagde, die wilde hij rond zich.

MAASMECHELSE HEIDI RAKELS WIL VOORZITTER BOIC WORDEN: “STEM NIET OP MIJ OMDAT IK EEN VROUW BEN”

Het Belang van Limburg, 11 augustus 2021

De Maasmechelse Heidi Rakels heeft haar verkiezingsprogramma bekendgemaakt in haar race naar het voorzitterschap van het BOIC. “Ze moeten niet op me stemmen omdat ik vrouw of Vlaams ben, maar omdat ik de beste kandidaat ben.”

DE SCHEEFGEGROEIDE SITUATIE BINNEN DE BELGISCHE SPORT IS EEN SOORT SURREALISME GEWORDEN WAARBIJ ZELFS MAGRITTE EVEN ZOU SLIKKEN

De Morgen, 9 augustus 2021

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft vijf jaar na Rio zijn vierjaarlijkse vreugdedans gehouden. Daar hadden ze het recht toe, want er is cijfermatig beter gepresteerd dan ooit tevoren.

COIB : VERS LA MÈRE 
DE TOUTES LES ÉLECTIONS

Le Soir, 10 juli 2021

a nouvelle de la candidature de l’ex-judokate Heidi Rakels à la présidence du COIB, jeudi soir, a fait l’effet d’une petite bombe dans les milieux olympiques belges, non seulement par ce qu’elle a été annoncée à deux jours de la date limite mais aussi parce que personne ne l’avait vue venir… à part ceux qui l’ont inspirée, bien sûr. Il apparaît, en effet, étonnant que la médaillée de bronze des JO de Barcelone, qui avait quitté les sphères sportives depuis 2004, ait découvert par hasard, comme elle le prétend, que le poste allait se libérer avant de se dire qu’il pourrait l’intéresser.

EX-JUDOKA HEIDI RAKELS DINGT MEE NAAR VOORZITTERSCHAP BOIC: ‘TOPSPORT MOET CENTRAAL STAAN’

De Morgen, 9 juli 2021

Ex-judoka Heidi Rakels heeft zich in extremis kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Ze staat tegenover Jean-Michel Saive, de ex-tafeltennisser, en begint de verkiezingsstrijd die half september wordt beslecht meteen in de polepositie.

KANDIDATUUR VOORZITTER BOIC

8 juli 2021

Met plezier deel ik mee dat Judo Belgium me heeft voorgedragen als kandidaat voor de functie van Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Ik hoop met mijn ervaring in verschillende domeinen de Olympische en Paralympische sport in België te helpen groeien en floreren samen met de atleten, begeleiders, federaties en het BOIC. Het zou een grote eer zijn om als eerste vrouw en eerste Olympisch gemedailleerde deze taak op mij te nemen.

BIJNA VERGETEN OLYMPIËRS

Het Laatste Nieuws, 1 juli 2019

Met Ingrid Berghmans, Ulla Werbrouck of nog Gella Vandecaveye kende ons land uitstekende vrouwen in het judo. Daarbij hoort ongetwijfeld Heidi Rakels, in 1992 goed voor brons in Barcelona en acht jaar later vijfde in Sydney. De Limburgse combineerde eveneens succesvol haar judocarrière met die van burgerlijk ingenieur computerwetenschappen.

DOORZETTERS PODCAST

De doorzetters, 23 mei 2021

In deze aflevering spreken we met Heidi Rakels. Als ze iets wil zet ze door. Dat deed ze als student burgerlijk ingenieur, als judoka en nadien als ondernemer.  
Ze droomde van turnen, brak haar voet en koos dan voor judo als sport. Na een carierre met 11 Belgische titels, een Olympische Bronzen medaille en diverse medailles op Europese en internationale kampioenschappen studeerde ze af als computerwetenschapper. Ze ging aan de slag als software ingenieur en richtte enkele jaren later samen met haar partner het bedrijf Guardsquare op.
Heidi past, wat zij noemt, vrouwelijk leiderschap toe. Ze omringt zich met de beste mensen, viert successen collectief en stuurt het bedrijf richting succes.
Na een periode van jaren enorm hard werken neemt Heidi bewust tijd om los te laten. We zijn dankbaar dat ze tijd maakte om haar inspirerend verhaal te delen.

TERMEREBOS OPENTUINDAG

Velt ecotuindagen, 6-7 juni 2021

De Termerebostuin combineert leven, wildheid en schoonheid. Een massa langbloeiende bloemen tussen golvende hagen trekken bijen, hommels en vlinders aan. Tussen de bloemen staan enkele fruitbomen, fruitstruiken, kruiden en groenten.

OPRICHTERS GUARDSQUARE INVESTEREN IN START-UP MET TECHNOLOGIE DIE KAN HELPEN TEGEN DRUGSSMOKKEL

Trends, 9 December 2020

Heidi Rakels en Eric Lafortune, de oprichters van Guardsquare, investeren zaaikapitaal in het dit jaar opgerichte xyzt.ai. Heidi Rakels wordt bestuurder van de start-up, die werd opgericht door Lida Joly en Bart Adams.

DE 10 BOEKEN DIE BILL GATES HEEFT GELEZEN? ZO WERKT SUCCES NIET

De Tijd, 27 november 2020

ProUnity boekte de voorbije vier jaar een omzetgroei van meer dan 80.000 procent. Met die monsterscore verovert het HR tech-bedrijf moeiteloos de eerste plaats in Deloitte’s Technology Fast 50 editie 2020.
‘Ik was net zo verrast als u’, zegt CEO David Muyldermans als we hem vragen hoe hij dat gedaan heeft. Samen met Heidi Rakels, winnares van de Fast 50 in 2018, ontrafelt de fiere CEO het succes van proUnity. ‘Innoveren is voor mij in de eerste plaats het anders en beter doen dan anderen.’

EX-JUDOKA'S HEIDI RAKELS EN ANN SIMONS DIE HUN MANNETJE STAAN IN DE ICT-WERELD

Het Laatste Nieuws, 26 september 2020

Twee Limburgse ex-judoka's. Allebei ooit gebronzeerd teruggekeerd van de Olympische Spelen. Maar ook witte raven in de mannelijke ICT-wereld. Ann Simons begeleidt met haar bedrijf startende ondernemers en schreef daar nu een boek over. Heidi Rakels was zes jaar geleden zelf beginnend ondernemer en bouwde met Guardsquare - dat ze vorig jaar verkocht - in geen tijd de wereldleider in beveiliging van apps. "Het zakenleven is niet altijd keihard, maar wel vaak."

IK GING OVER MIJN LIMIET, ZOWEL IN JUDO ALS IN MIJN BEDRIJF

Het Belang van Limburg, 31 juli 2020

Heidi Rakels is op alle twee even trots: haar olympische medaille in de sport en haar succes in de zakenwereld. In het judo won ze brons op de Spelen van Barcelona. In de business werd haar kindje Guardsquare vorig jaar gedeeltelijk overgenomen en investeerde overnemer Battery Ventures voor 29 miljoen dollar. Allebei topprestaties, maar allebei hebben ze een tol geëist.

FRANÇOIS LAFORTUNE, BELGISCHE MEDERECORDHOUDER OLYMPISCHE DEELNAMES, IS OVERLEDEN

Sporza, 21 april 2020

Ex-schutter François Lafortune jr., samen met Jean-Michel Saive de Belg met de meeste (7) olympische deelnames op zijn palmares, is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) bekendgemaakt.

EX-JUDOKA HEIDI RAKELS ICT WOMAN OF THE YEAR

Datanews, 1 maart 2019

Heidi Rakels (Guardsquare) is door de lezers van Data News en de professionele jury uitgeroepen tot ICT Woman of the Year. Sanne Vermeiren (Cegeka) werd bekroond tot Young ICT Lady of the Year.

COMPUTERNERD EN EX-TOPJUDOKA LAAT BEDRIJF LOS

De Tijd, 12 december 2019

'Interesses worden snel obsessies', zei Heidi Rakels (51) een jaar geleden tijdens een ontbijt met De Tijd. Dat kan slaan op haar carrière als topjudoka, waarvoor ze op haar vijfde de basis legde in het Zeepreventorium in De Haan. Als 'zwak kind met veel longontstekingen' moest ze op doktersadvies constant sporten om te leren ademhalen. 'De andere kinderen waren beter getraind dan ik. Dat vond ik verschrikkelijk, maar ik haalde ze snel in.' Twintig jaar later haalde ze een bronzen medaille in judo op de Olympische Spelen in Barcelona.

MAASMECHELSE EX-JUDOKA HEIDI RAKELS WEG BIJ EIGEN BEDRIJF

Het Belang van Limburg, 12 december 2019

Ex-judoka Heidi Rakels verlaat het door haar mee opgerichte Guardsquare.

GUARDSQUARE ZIET OPRICHTSTER HEIDI RAKELS VERTREKKEN

De Tijd, 11 december 2019

De ex-topjudoka en softwareprogrammeur van opleiding richtte het Leuvense softwarebedrijf vier jaar geleden op met haar partner Eric Lafortune.
Rewind naar 8 oktober, in het Auditorium 2000 op de Heizel. Onder luid applaus krijgt Heidi Rakels van Vlaams minister-president Jan Jambon de trofee van Scale-up van het Jaar voor Guardsquare.

HEIDI RAKELS VERLAAT GUARDSQUARE

Datanews, 11 december 2019

ICT Woman of the Year Heidi Rakels verlaat GuardSquare, het bedrijf dat ze in 2014 samen met haar man oprichtte.

GUARDSQUARE SCALE-UP VAN HET JAAR

De Tijd, 9 oktober 2019

T ijdens de galashow waarop de Onderneming van het Jaar werd bekendgemaakt, reikte de Vlaamse regering de prijs voor de Scale-up van het Jaar uit aan Guardsquare. Het Leuvense softwarebedrijf beveiligt ruim 4 miljard mobiele apps. Heidi Rakels, ex-topjudoka en softwareprogrammeur van opleiding, richtte het Leuvense bedrijf op met haar partner Eric Lafortune. Klanten zijn mondiale spelers in de financiële sector en de media.

BELGISCHE INVESTERINGSFONDSEN LAUWEREN ICOMETRIX, GUARDSQUARE EN INULA

De Tijd 4 oktober 2019

De specialist in de beveiliging van apps Guardsquare, het medische bigdatabedrijf Icometrix en de olieproducent Inula kregen gisteren een BVA-award. De Belgische koepelorganisatie van private-equityfondsen organiseerde de uitreiking voor de tweede keer.

OUD-JUDOKA EN CEO HEIDI RAKELS: 'IK BEN EEN ECHTE VECHTER, MAAR HOU NIET VAN CONFLICT'

Knack, 20 september 2019

In 1992 won ze, als judoka, brons op de Spelen van Barcelona. Begin 2019 werd ze, als ceo van een sterk groeiend technologiebedrijf, verkozen tot ICT Woman of the Year. Lichaam en geest volgens Heidi Rakels. 'Ik ben een echte vechter, ja.'

Lees interview

‘GESPREKKEN KOSTEN ME ENERGIE.' ‘MIJ STUWEN ZE NET VOORT.'

De Tijd, 13 juli 2019

Brons behaald op de Spelen. Aan de slag in het bedrijfsleven. Perfectionistisch voor altijd. Ex-zeilster Evi Van Acker en ex-judoka Heidi Rakels vinden elkaar helemaal in de duinen van De Haan. Of toch bijna.

VIJF OP EEN RIJ: EEN BLIK IN HET LEVEN VAN HEIDI RAKELS

Bloovi, 5 juli 2019

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: ex-topjudoka Heidi Rakels die na haar sportcarrière succes oogst als founding CEO van het Leuvense cybersecuritybedrijf GuardSquare.

IK GELOOF NIET IN DAT ENE ONDERNEMERSIDEE, WEL IN ANTWOORDEN OP DE NODEN VAN DE MARKT

Telenet inspiratie, maart 2019

“Binnen 5 jaar willen we een 100 million dollar company zijn”, lacht Heidi Rakels. Als judoka won ze een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Barcelona. Als onderneemster werd Heidi zopas verkozen tot ICT Woman of the Year en won ze met haar bedrijf GuardSquare de award voor snelst groeiende IT-bedrijf van het land. Straf dat ze zelfs een steiler groeipad voorziet.

DE CARRIÈRESWITCH: VAN TOPSPORT NAAR IT

Joe, april 2019

De naam Heidi Rakels doet misschien een belletje rinkelen. In de jaren ’90 zat ze in ons nationale judoteammet in 1992 een mooie derde plaats op de Olympische Spelen. 
Na 14 jaar zette Heidi een punt achter die carrière en ging ze als zelfstandige aan de slag in de IT-wereld. Haar diploma burgerlijk ingenieur computerwetenschappen hielp daarbij, maar het was ook nodig om bij te studeren, want de IT-wereld verandert heel snel.
Intussen heeft Heidi een eigen zaak met haar man, Guardsquare, dat het ook goed doet in het buitenland. Samen ontwikkelen ze software om apps te beveiligen tegen aanvallen van hackers. 
Heidi heeft veel voldoening gehaald uit haar carrièreswitch. Je kan er ook voor kiezen om op je lauweren te blijven rusten, maar dan groei je niet. Durven veranderen en bijleren, maakt je letterlijk en figuurlijk rijker.

DE GROOTSTE TECHNOLOGIEBEDRIJVEN ZIJN KLANT BIJ ONS

De Ochtend, Radio 1, 3 februari 2019

Guardsquare, het bedrijf van ex-judoka Heidi Rakels en haar man, haalde 29 miljoen euro op bij het durfkapitaalfonds Battery Ventures. Het ontwikkelt technologie om apps te beveiligen.

HEIDI RAKELS SCOORT ZAKELIJKE IPPON

De Tijd, 31 januari 2019

15 jaar na haar carrière als judoka zet Heidi Rakels een nieuwe topprestatie neer, nu als IT- ondernemer. Rakels verkoopt de meerderheid van de appbeveiliger Guardsquare aan een Amerikaanse investeerder voor 29 miljoen dollar.

HEIDI RAKELS VERKOOPT GEESTESKIND

De Tijd, 31 januari 2019

Ex-judoka Heidi Rakels en haar partner Eric Lafortune hebben de meerderheid in hun appbeveiligingsbedrijf Guardsquare verkocht aan Battery Ventures. Het Amerikaanse investeringsfonds investeert 29 miljoen dollar in het nog geen vijf jaar oude Leuvense techbedrijf.

HEIDI RAKELS (GUARDSQUARE) HAALT 29 MILJOEN BINNEN VAN BATTERY VENTURES: 'LIEVER ÉÉN STERKE PARTNER'

Trends, 30 januari 2019

Het gereputeerde investeringsfonds Battery Ventures investeert 29 miljoen dollar in het Leuvense Guardsquare. Het wordt meteen de meerderheidsaandeelhouder. De oprichters van Guardsquare, Heidi Rakels en Eric Lafortune, geven de controle bij de beveiligingsspecialist op. 'We wilden liever één sterke partner dan verschillende kleinere participaties.'

HEIDI RAKELS: 'WE WILLEN EVEN HARD GROEIEN ALS COLLIBRA'

De Tijd, 30 januari 2010

Ex-judoka Heidi Rakels legt de lat voor haar beveiligingsbedrijf Guardsquare hoog. Om over vijf jaar naar 100 miljoen dollar omzet te groeien, wil ze onder meer investeren in marketing en overnames.

Rakels maakte woensdag een investering van 29 miljoen dollar in haar bedrijf bekend. Ze had de luxe om zelf haar investeerder te kunnen kiezen, zegt ze aan de telefoon vanuit San Francisco.

AMERIKANEN NEMEN MILJOENENBELANG IN TECHSTART-UP HEIDI RAKELS

De Tijd, 30 januari 2019

De Amerikaanse durfkapitaalgroep Battery Ventures investeert 29 miljoen dollar in Guardsquare, het IT-securitybedrijf van ex-judoka Heidi Rakels.

Het Leuvense Guardsquare is gespecialiseerd in de beveiliging van mobiele apps. Rakels (50), softwareprogrammeur van opleiding, richtte het bedrijf op met haar vriend Eric Lafortune. Vier jaar later telt Guardsquare veertig werknemers en een kantoor in San Francisco, en werd het bedrijf door Deloitte uitgeroepen tot de snelstgroeiende techstart-up van het land.

HEIDI RAKELS EN ERIC LAFORTUNE (GUARDSQUARE): 'DIT JAAR MOETEN WE MINDER WINST MAKEN'

Trends, 3 januari 2019

Heidi Rakels en Eric Lafortune vinden niet dat ze geboren ondernemers zijn. Toch is hun softwarebedrijf Guardsquare het snelstgroeiende techbedrijf in België, met een omzetgroei van meer dan 4700 procent in drie jaar.

HEIDI RAKELS: ‘INTERESSES WORDEN AL SNEL OBSESSIES, EN DAN GA IK VOLUIT'

De Tijd, 22 december 2018

Ze zit in ons collectieve geheugen als medaillewinnende judoka. Vandaag leidt ze met Guardsquare de snelst groeiende start-up van het land. Ontbijt met De Tijd.

EX-TOPJUDOKA HEIDI RAKELS TRIOMFEERT ALS CEO VAN GUARDSQUARE

Kanaal-Z, 16 november 2018

Ex-topjudoka Heidi Rakels schittert opnieuw op het podium. Dit keer als CEO van GuardSquare. Het Leuvense IT-bedrijf heeft de vijfde editie van Deloittes Technology Fast 50 gewonnen. GuardSquare ontwikkelt beveiligingssoftware voor mobiele applicaties en is het snelst groeiende technologiebedrijf van België. De afgelopen vier jaar boekte het een spectaculaire omzetgroei van meer dan 4700 procent.

TIEN GELDVRAGEN AAN HEIDI RAKELS

De Tijd, 28 januari 2018

In 1992 won ze brons op de Olympische Spelen in Barcelona, maar intussen loopt ex-judoka Heidi Rakels (49) in de kijker als CEO van GuardSquare, de beveiligingssoftwarespecialist die ze samen met haar vriend oprichtte. ‘Het grootste deel van mijn spaarcenten zit in het bedrijf.’

VROUWEN WORDEN NIET GEASSOCIEERD MET DE FUNCTIE VAN CEO

De Bende van Annemie, Radio 1, 15 december 2017

Catherine De Bolle wordt als eerste vrouw baas van de Europese politiedienst Europol. "Maar het is eigenlijk niet goed dat we uitdrukkelijk moeten vermelden dat het om een vrouw gaat." Dat zegt ex-judoka Heidi Rakels in "De Bende van Annemie". Rakels is CEO van een softwarebeveiligingsbedrijf. Ook in de technologiesector krijgt ze te maken met vooroordelen over vrouwen.

MET FALEN EN OPSTAAN

Met falen en opstaan, 15 november 2017

Als topsporter verlies je vaker dan je wint, spreekt ex-judoka Heidi Rakels uit ervaring. De CEO van het securitybedrijf Guardsquare benadrukt dat de angst om te mislukken nooit een reden mag zijn om niet te beginnen, “want je verliest pas echt als je niet geprobeerd hebt.”

HET MOMENT VAN HEIDI RAKELS: OLYMPISCHE SPELEN VAN 1992

TV Limburg, 30 oktober 2017

In het Moment gaan we vandaag 25 jaar terug in de tijd. Want in 1992 verovert een jongedame uit Maasmechelen de Belgische harten. Heidi Rakels pakt op de Olympische Spelen van 1992 het brons in het judo in de gewichtklasse onder 66 kilo. Het Moment van Heidi Rakels.

EX-JUDOKA HEIDI RAKELS, NU SUCCESVOL BEDRIJFSLEIDER, WAS EEN BUITENBEENTJE IN DE SPORT: “SCHRIJF MAAR OP: NERDS ZIJN COOL”

De Zondag, 20 augustus 2017

Een kwarteeuw geleden won judoka Heidi Rakels brons op de Olympische Spelen van Barcelona. Vandaag is de 49-jarige Leuvense CEO van GuardSquare, een softwarebedrijf dat internationaal hoge toppen scheert. “Stel je voor dat ik in mijn bedrijf dezelfde woordenschat zou gebruiken als Dedecker destijds: ik word voor de rechter gesleept.”

GUARDSQUARE: 'WE OVERWEGEN EEN KANTOOR IN INDIA TE OPENEN'

Trends, 17 maart 2017

Toen de computerwetenschappers Heidi Rakels en Eric Lafortune hun software om mobiele apps te beveiligen klaar hadden, richtten ze in 2014 GuardSquare op om hun product te verkopen op het internet. Lees hier het dagboek van Guardsquare.

"IK KOOP NOOIT IETS VIA MIJN SMARTPHONE, OMDAT IK VREES VOOR DE VEILIGHEID."

Kanaal-Z, 17 november 2016

Dat zegt ex-judoka Heidi Rakels, stichter van app-beveiliger GuardSquare, in Z-Talk Goossens. QuardSquare beveiligt de apps van vele grote bedrijven in de wereld, zoals Facebook, Google, Intel, Starbucks, Alibaba evenals een honderdtal banken en creditcardbedrijven.

START-UP VAN HEIDI RAKELS VINDT WEG NAAR AZIË

De Tijd, 7 oktober 2015

Guardsquare, de start-up van ex-judoka Heidi Rakels gespecialiseerd in app-beveiliging, heeft een exclusief distributiecontract gesloten met het Zuid-Koreaanse SoftBank, een van de grootste softwareverdelers in Azië.

VAN OLYMPISCH BRONS NAAR COMPUTERGOUD

De Morgen, 15 maart 2015

Altijd een beetje nerd geweest.

START-UP VAN EX-JUDOKA BEVEILIGT APPS VAN FACEBOOK EN GOOGLE

De Tijd, 27 december 2014

In alle stilte ontwikkelden de ex-judoka Heidi Rakels en de IT-whizzkid Eric Lafortune software om Android-apps te beveiligen. Superieure stuff, want Facebook, Google, Intel, Oracle en 's werelds grootste banken zijn klant. En de commerciële uitrol moet nog beginnen. Onder meer Clear2Pay-oprichter Jurgen Ingels investeert fors.

HEIDI RAKELS: VAN JUDO NAAR TUINONTWERP

Het Belang van Limburg, 14 maart 2011

Van judoka naar tuinontwerper, van de mat naar volle grond. Het is even een zoektocht geweest, maar de met olympische medaille bekroonde Heidi Rakels (42) heeft opnieuw haar werk gemaakt van een passie: met haar vingers in de grond wroeten.

FILMPJE VAN DE OLYMPISCHE SPELEN IN BARCELONA VAN DE RTBF

RTBF, 29 juli 1992

Beelden van en een interview met Heidi van de RTBF vanop de Olympische Spelen in Barcelona in 1992

DEPARTEMENT COMPUTERWETENSCHAPPEN GETUIGENIS STUDENTEN

KULeuven, Departement Computerwetenschappen

Ik heb graag zelf de touwtjes in handen. Daarom heb ik samen met mijn man, Eric Lafortune, een bedrijf opgericht.

DE BURGERLIJK INGENIEUR IN ACTIE

De burgerlijk ingenieur in actie

Ik heb graag zelf de touwtjes in handen. Daarom heb ik samen met mijn man, Eric Lafortune, een bedrijf opgericht. We verkopen software om mobiele applicaties te beveiligen. Ik ben dag in dag uit in de weer met het uitbouwen van GuardSquare tot een bedrijf met internationale uitstraling en Eric concentreert zich op het ontwikkelen van onze software. Het bedrijf is het voorbije jaar sterk gegroeid, maar er is toch nog veel werk aan de winkel.

bottom of page